Sayfalar

20 Temmuz 2014 Pazar

HTML'a başlamak

HTML'a başlamak

HTML(Hyper Text Markup Language) Tim Berners-Lee tarafından CERN'de işaretleme dili olarak 1990 yılında çıkartırırmıştır. Genel amacı dökümanlarını paylaşmak olarak hazırladığı işaretleme dili HTML'ın en son kullanılan sürümü HTML5'dır. HTML, günümüzün internetini ayakta tutan en büyük temellerden birisidir.

HTML etiket sistemi ile çalışır ve bir programlama dili değildir. İstisnalar haricinde ancak bir tarayıcı üzerinde çalışabilir, uzantısı .htm veya .html olarak kaydedilir. Günümüzün teknoloji dillerine nazaran oldukça kolay olduğu için gelişmiş bir text editor'e ihtiyaç duymaz, not defterinde rahatlıkla yazılabilir.

HTML'ı deneyin

HTML'ı denemek için ekstra bir kurulum yapmanıza gerek yok, bir metin belgesi açın ve altta yazan kodları yazın, sonrasında ise farklı kaydet seçeneğinden uzantısını .html veya .htm uzantısıyla istediğiniz ismi vererek kaydedin (örnek olarak index.html)
<html>
<head>
</head>
<body>
    <p>Fujitaz Blogspot</p>
</body>
</html>

Kaydettikten sonra kaydettiğiniz yere giderek çift tık ile açın, eğer tarayıcınızda yeni bir sekme açılıp "Fujitaz Blogspot" yazdıysa tebrikler, ilk sitenizi oluşturdunuz.


Hiç yorum yok: