Sayfalar

20 Temmuz 2014 Pazar

HTML kodlarının prensibi

HTML kodlarının söz-dizimi 

Bir önceki dersimizde hatırlarsanız ilk HTML kodumuzu yazdırmıştık. HTML, HEAD ve BODY etiketlerine sahipti. Bu üç etiket HTML kodunuzda olmazsa olmazdır. HTML ile dili tanımlarsınız, head ile sitenin görünmeyen kısımlarını oluşturursunuz ve body ile de sitenin kullanıcılar tarafından görülecek kısmını dizayn edersiniz.

Biz şuanlık body kısmıyla ilgileneceğiz, <p> etiketini paragraf anlamında tanımlamıştık. HTML'daki her etiketin bir amacı vardır, <p> etiketi bizim paragraf oluşturarak yazı yazdırmamızı sağladı. <p> etiketi kullanmadan direkt olarak yazabilirsiniz ama bu günümüz HTML kurallarına ters düşer. Etikerler < ve > kullanılarak yazılır.

Ayrıca kapatılması gereken her etiket "/" kullanılarak kapatılır. <p> etiketini </p> kullanarak kapattık. <b> yazmış olsak </b> yazarak kapatacaktık. Kısacası her etiketin kapatılması, o etiketin sonuna / ekleyerek mümkün olur. Daha kolay anlamak için tırnağa özellik gözüyle bakabiliriz, özelliğin içine değeri gireriz. <p>Merhaba</p> de merhaba değer, <p> etiketi özelliktir.

Özelliği aynı zamanda <body> etiketine de verebilirsiniz. <body bgcolor="red"> yazarak sitenin arkaplanını kırmızı yaparsınız. Kafanız karışabilir, bgcolor yazdıktan sonra etiketi niye kapatmadın diye sorabilirsiniz. Çünkü kod satırımızda zaten </body> yazarak kapatmıştık.
<html>
<head>
</head>
<body bgcolor="red">
<p>Merhaba</p>
</body>
</html>

Hiç yorum yok: